måndag 17 januari 2011

Pannkakor till lunch.

I fredags vart det pannkakor till lunch på Hållands Folkhögskola. Tunna, fina, goda pannkakor.

Det var vi som går den fristående kursen "Bli din egen kock" som gjorde pannkakorna. Det är jag (Johanna), Adam, Fredrik och en tjej som heter Tina som inte bor på skolan (externatare).
Jag gjorde pannkakssmeten i torsdags under samma lektion, använde 90 ägg, 10 liter mjöl, 13 liter mjölk, ganska mycket salt och minst lika mycket socker. 100 portioner pannkakor skulle det bli.

Från halv nio till halv elva ungefär stod vi och stekte pannkakor, det flöt på väldigt bra och pannkakorna blev jättefina. Pannkakorna serverades med grädde som vi vispade förhand, 5 liter totalt (1 liter laktosfri) och med hallonsylt, gottgottigottgott! :-)

Jag tog några bilder när vi stod och stekte, som vanligt fastnade inte jag på bild själv, men ni får nöja er med de andras fina nunor :-)

Adam rör i smeten.

Adam steker pannkakor.

 Fredrik tog hand om de laktosfria pannkakorna.

Tina tyckte det var roligt med pannkakor!

Hålland right now.

Bilden tagen i lördags, den 15 januari 2011.

onsdag 5 januari 2011

Nu får det räcka!

Visst, det är trevligt med jullov - trevligt att träffa nära och kära, sova alldeles för länge och titta på TV hela dagarna. Men nu får det banne mig räcka! Jag vill tillbaka till Hålland och umgås med alla finingar igen. Det är tråkigt att vara hemma! Tre veckor är sjukt lång tid!!!!!

Tråkigt.