söndag 21 november 2010

Ursäkta jag kom fel!


Igår vart det maskerad i idrottshallen. Temat var "Ursäkta jag kom fel!" och alla var utklädda där efter, riktigt roligt!

Det var bajskorvar, en brud utan brudgum, en väldig massa bebisar (FoF2), två Pink Ladies (från Grease ni vet?), en vindruvsklase, några bönder, Dynamit-Harry från Jönssonligan, Keno, en kock... ja ni fattar. Utstyrslarna var många och de var kreativa och det var väldigt roligt att se! Jag själv hade tagit på mig scoutskjortan och stoppat ner min sovsäck i ryggsäcken och fäst mitt liggunderlag utanpå och var därmed påväg på läger! Mycket fyndigt om jag får säga det själv ;-)

När man kom fick alla en lapp med ett ord på, det var åsna, lämmel, orm, elefant, bil, gädda och ett mer som jag inte kommer ihåg. Det var lag som alla alltså blev indelade i och när man skulle hitta sitt lag skulle man låta eller göra det som djuret/saken gör. Jag fick åsna på min lapp och gick runt och skriade när jag skulle hitta mitt skriande lag. Hysteriskt roligt!

När alla hittat sina lag var det ett gäng lekar/tävlingar där man fick poäng och det lag som vann skulle få ett fint pris. Tävlingarna var stå-stilla-när-musiken-tystnar, limbo, apelsin-leken, pennan i flaskan, kolasnöret, irländsk julafton, hoppa säck, galgen, mariekex och kanske någon mer... Och när man inte tävlade skulle man dansa, dansa, dansa, dansa. Det lag som dansade mest fick extrapoäng.

Ja, det är lite svårt att beskriva denna fantastiska fest, men det var ruskigt roligt. Mitt lag, åsnorna vann alltihopa och i pris fick vi en filmkväll med Sunes Sommar och popcorn. Som sammanfattning: riktigt lyckad fest och ett jättejättemegastort TACK till Kultur & Fest rådet som arrangerat detta!

Eftersom min kamera är trasig så ska jag försöka jaga ihop lite bilder ifrån festen och lägga upp här. Om jag lyckas så dyker de upp här i veckan!

torsdag 11 november 2010

En klargörelse!

Denna bloggen är inte någon skvaller 
eller ryktes-spridar-blogg! 

Den är mer till för PR för diverse arrangemang, för oroliga föräldrar som vill veta vad som händer här och kanske någon som gått här förut som vill dela med sig av fina minnen och bilder.

Tänkte bara skriva detta så att ingen missuppfattar anledningen till att denna blogg startats....

Guide.

För den som aldrig varit på Hålland förut så kommer här en liten guide i bild-form, hoppas att det går att förstå den!


Bilden är tagen ifrån mitt rum på internatet. Jag bor då på Vikingborg och det är det första huset man ser när man kommer till den stora parkeringen. Här bor ca 20 hårda, kalla och känslolösa Vikingar ;-)

Till höger ligger Björneborg. Det är skolbyggnaden och där finner man reception, matsal, lektionssalar, aula, bibliotek, datasal mm.

Till vänster ligger Sveaborg och där bor också ca 20 pers. (Värt att notera: Vikingborg och Sveaborg ser likadana ut till utseendet, det enda som skiljer är att Svea är lite högre.)

Mellan Sveaborg och Björneborg ligger Jämteborg. På Jämte bor ca 30 personer fördelat på två våningar om jag inte har helt fel för mig.

Sedan finns det ytterligare tre internatbyggnader som inte är med på bilden. Det är Brunkulla och Guckuskon som ligger till vänster i bilden, bakom lärken, man kan skymta dem litegrann mellan grenarna. I vart och ett av dessa hus bor det 8 personer.

Sist (och minst!) är Rödbläran, även kallad Familjen. Där huserar en liten "familj" på 6 personer. (Detta hus finns alltså inte med på bilden, men det ligger bakom Björneborg)

Just nu ser det inte riktigt ut som på bilden, marken täcks numera av något vitt, kallt och konstigt som fallit från himlen de senaste dagarna och gjort alla på skolan överlyckliga :-)

Ps. Nu insåg jag att jag missat Laduborg som inte heller finns med på bilden. Laduborg ligger till höger bakom Björneborg. Där huserar Textillinjen och där finns även en bildsal. Många tillbringar många timmar i idrottshallen som också ligger där. Ds.

Hej hej hallå...

...och allra hjärtligaste Välkommen till Hållands Folkhögskola´s blogg!

Hållands Folkhögskola ligger naturskönt vid Ristafallet ca 2 mil från Åre. Nära till vildmark, naturens äventyr och backarna. Du har möjlighet att under din fritid, och vissa delar av utbildningen, uppleva fjäll och vildmark på ett speciellt sätt.
 

På Hålland kan du läsa följande kurser: Bibellinjen, Fjäll & Friluftslinjen, Fjäll & Friluftslinjen åk 2 (inriktat på ledarskap), Natur & Samhällslinjen, Pionjärslinjen, Textillinjen, Turism & Servicelinjen, U-linjen och Zebralinjen.
Det finns även Konstskola som tillhör Hålland men som håller till i "stan" - Östersund.
Vill du veta mer om någon specifik kurs kolla in skolans hemsida.

Jag som skriver detta heter Johanna och jag går Turism & Service-linjen i år. I fjol gick jag Fjäll och Friluftslinjen och jag trivs jättebra här. I vanliga fall driver jag bloggen Johannas Fotografier och där får man gärna gå in och kolla ;-) I år sitter jag i PR-utskottet i Elevkårsstyrelsen och det är på den vägen denna bloggen kom till. Tack till Micke i köket för den fina idén! 

I denna bloggen kommer jag (och förhoppningsvis någon mer) att skriva lite då och då om saker som händer här på skolan och annat trevligt som Åredalen bjuder på.

Går du på skolan och vill skriva något här så hör av dig till mig.

Undrar du något om skolan eller linjerna så är det bäst att höra av sig till skolan, kontaktuppgifter hittar du på skolans hemsida. Undrar du något om denna bloggen hör av dig till hallandsfhsk@live.se

Än en gång, hjärtligt välkommen!
/Johanna.